In Memoriam: Nellie Houwen-Dijckmanns

Geboren op 27 januari 1929 in Helmond, overleden op 18 november 2020 in Horst.

Het grootste deel van je leven heb je met je man en kinderen doorgebracht op de Berkelstraat in Horst. Reglementair moest iemand afkomstig zijn uit Hegelsom om lid te kunnen worden van de Gemengde Zangvereniging Egelsheim. Gelukkig voor jou is die regel geschrapt en kon je vanaf het allereerste begin in 1967 deel uitmaken van het koor.
Andere koorleden van het eerste uur waren o.a. Truus Achten, Nellie Driessen, Annie en Leen Janssen, Mien Smits en Wies Verstraeten.

Met Egelsheim heb je prachtige tijden beleefd. Zingen was de hoofdzaak en plezier kwam daar meteen achteraan.
Voor het 50-jarig bestaan heb je met de andere gouden jubilarissen een gezellige middag doorgebracht waar veel herinneringen zijn opgehaald en druk is gepraat en hartelijk gelachen.
De uitstapjes en de concertreizen staan met stip bovenaan de lijst van mooie herinneringen. Vooral het optreden in de kathedraal van Erfurt en buiten op het plein zorgt nog steeds voor een ‘kippenvel-moment’.
De jaarlijkse Caecilia-avonden zijn een ander hoogtepunt, met eigen voordrachten en teksten, want jij bent altijd IN geweest voor een feestje, een gangmaker met een grapje of mop.

Op de repetities heb je je mooie stem goed laten horen; vaak zong je de liederen uit je hoofd. Knap hoor! Maar soms was het moeilijk om je stil te houden als de alten niét aan de beurt waren.

Jarenlang was je ook van de partij als er voor de vereniging gewerkt moest worden b.v. tijdens de oud ijzer acties. Als ‘kruujersvrouw’ was je helemaal tóp, volgens de andere ‘sjouwers’ en ophalers.

Het beste aan de vereniging Egelsheim -zo kwam naar voren op die middag met de gouden jubilarissen- is dat er nooit problemen zijn omdat iedereen met iedereen overweg kan. Het koor is een hechte eenheid. De sfeer is goed en iedereen komt graag naar de repetitie, nooit met tegenzin want ‘zingende mensen zijn gezellige mensen’!
Daar ben jij al die jaren een super voorbeeld van geweest.

Nellie, jij hebt gouden tijden beleefd bij Egelsheim maar Egelsheim beleefde ook gouden tijden met jou!
Bedankt voor je altijd trouwe komst naar de repetities!
Bedankt voor de inzet waarmee je steeds je mooie altpartij hebt gezongen.
Bedankt voor je grapjes en mopjes die iedereen aan het lachen kregen.
Bedankt voor je altijd zonnige humeur.
Bedankt voor je méér dan gouden lidmaatschap van Egelsheim.

HOJJE WAH NELLIE!