omslagfoto egelsheim.jpg

In memoriam Ger van Rens

Ger van Rens

Ger is vanaf de oprichting lid van Egelsheim geweest. Twee jaar geleden heeft hij zijn gouden jubileum nog mee mogen vieren met een receptie en tijdens de grote jubileumshow. Iets waarvan hij volop heeft genoten, ondanks dat zijn gezondheid hem al parten speelde.

We hadden bij Egelsheim altijd 2 Gerren van Rens, nogal verwarrend als je niet oplet. Bij Egelsheim stond Ger daarom te boek als Ger van Rens Christiaanszoon oftewel Ger vaan Chrisjaan.
Ger was wat je noemt een échte bas. O wat kon die man laag zingen;  een genot om te horen.
Er zijn méér dingen waar hij goed in was: bouwen kon hij als de beste. Een prima voorbeeld daarvan is het podium dat hij 50 jaar geleden bouwde en wat tot op heden nog altijd in gebruik is.
Hij leverde topkwaliteit!

 

En je kon niet alleen mét hem maar ook óp hem bouwen!
Bij alle uitvoeringen die zijn gegeven in de loop der jaren en waarbij opgebouwd en afgebroken moest worden, bij het oud ijzer dat opgehaald werd, altijd was Ger van de partij en droeg op vele manieren zijn steentje bij voor Egelsheim.
Een bijzonder voorbeeld van zijn technische kennis en kunde is het volgende: Egelsheim organiseerde een aantal jaren geleden vóór Zaal Debije een Ierse avond, compleet met Ierse band. Daarvoor moest een trailer met oplegger omgetoverd worden tot Ierse pub. Ger had die pub zodanig geconstrueerd dat er geen ladder aan te pas hoefde te komen. Alle onderdelen pasten in elkaar en het geheel kon in een mum van tijd opgebouwd en weer afgebroken worden. Klasse!

 

Ondanks zijn steeds slechter wordende gezondheid bleef Ger, tot de laatste dag, nauw betrokken bij het reilen en zeilen van Egelsheim.
Tijdens een van de bezoeken van Egelsheim-leden liet hij weten dat er voor hem geen moeite hoefde te worden gedaan, hij wilde niemand tot last zijn. Men vertelde hem dat Egelsheim het als een eer beschouwt  nog éénmaal voor hem te mogen zingen, voor een man die zich zoveel jaren voor Egelsheim heeft ingezet. Ger zocht vervolgens zelf de liederen mee uit voor deze afscheidsdienst.

Ger, we zullen je missen; we verliezen een fijne collega-zanger en vriend. Heel veel dank voor wat je voor ons betekend hebt.
Wij wensen jouw Christien en de familie veel sterkte.


Huldiging jubilarissen op jaarvergadering 

Op maandag 18 maart werd de 52e  jaarvergadering van de Gemengde Zangvereniging gehouden. Aan het einde van deze vergadering werden 9 leden gehuldigd voor hun 50 en-of 25 jarig lidmaatschap.

Bets Zanders vanwege haar 50- jarig lidmaatschap.

Jan en Helmie Brouwer, Gerrie van den Beuken, Gerda van Rens, Chris Janssen, Huub Bertrams, Jacq en Ria Eijmael zijn allen 25 jaar lid van het Koor en werden daarvoor gehuldigd.

De bestuursleden Huub Bertrams en Gert Peeters traden op deze vergadering af. Huub Bertrams was vanaf 2006 bestuurslid en Gert Peeters vanaf 2011. Beiden personen werden ontzettend bedankt voor alles wat zij voor de vereniging hebben gedaan.

  

 

Jules Luesink nieuwe dirigent van Happy Sound

Vanaf maandag 4 februari start Jules Luesink als dirigent bij Happy Sound.

Jules Luesink (1976) kwam reeds op jonge leeftijd in contact met muziek. Komende uit een muzikaal gezin begon hij op zevenjarige leeftijd met piano lessen bij Jet Janssen.

Na het behalen van zijn middelbare school aan het Eijkhagen College te Landgraaf, vervolgde Jules zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij schoolmuziek, koordirectie, piano en trombone studeerde. Na het behalen van zijn diploma (juni 2000) werd hij benoemd als muziek docent aan het Grotius College te Heerlen. Tevens volgde hij lessen  HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers.


J
ules dirigeerde in het verleden bij verschillende koren.
Sinds Januari 2010 is hij dirigent van het Landgraafs Mannenkoor St Joseph.

Jules is steeds op zoek naar vernieuwende muziek en manieren om een vereniging te verjongen. Daarbij verliest hij de identiteit van de vereniging niet uit het oog. Hij maakte o.a. cd-opnames met Jan Vayne, Frans Croonenberg en Fanfare Kunst en Vriendschap Party-Wittem.

Verder is hij regelmatig werkzaam als gastdirigent bij meerdere harmonie en fanfare orkesten en begeleider bij verschillende koren.

Wij wensen Jules veel succes en plezier bij Happy Sound en Happy Sound veel succes en plezier met Jules

 

Foto: Jules Luesink

Egelsheim is ingeloot voor zondag 2 juni bij:
Middelburg VÓLkoren
Het grootste en leukste koorfestival van Zeeland en omstreken!
Een zangfestijn voor jong en oud, waarin niks moet en alles kan.
Op een groot aantal locaties in het historische hart van Middelburg treden koren, zanggroepen en ensembles op uit de regio en ver daarbuiten - het publiek heeft vrij toegang.

Daar moet je geweest zijn, daar moet je hebben gezongen... Egelsheim gaat dit doen!

 Data laatste activiteiten in dit jaar voor Egelsheim en Happy Sound:

 

Update nieuwe dirigent voor Happy Sound.

Inmiddels zijn de gesprekken met diverse kandidaat – dirigenten afgerond door de commissie. Uiteindelijk zijn er 2 kandidaten geselecteerd om in het nieuwe jaar bij Happy Sound een proefrepetitie te geven.
De commissie heeft veel vertrouwen in beide kandidaten.
Ondertussen staat voor de huidige dirigent John Wauben nog een laatste optreden gepland. Op 2e Kerstdag zal Happy Sound, voor het laatst onder leiding van John Wauben, de H. Mis in onze Hubertuskerk opluisteren. We gaan er samen een mooie afsluiting van maken…. Voor iedereen, maar zeker voor John.
Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij ons als Happy Sounders heeft geleerd. We hebben met hem veel hoogtepunten gehad. Nu is het moment gekomen om afscheid van elkaar te nemen.
John, namens iedereen…… hartstikke bedankt voor alles!

Data laatste activiteiten in dit jaar voor Egelsheim en Happy Sound:

-          Maandagavond 24 december: Egelsheim luistert Woord- en Communiedienst op in onze  

                                                  Hubertuskerk. Aanvang dienst: 22.30 u

-          Woensdag 26 december: Happy Sound luistert H. Mis op in onze Hubertuskerk.

    Aanvang H. Mis: 10.30 uur

De eerstvolgende repetitie voor beide afdelingen is: Maandag 7 januari 2019

Wij wensen iedereen prettige feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

 

1.       Theo vd Rijdt                                    14. Jac Reijnders                             27. Nellie Driessen-Sijbers                          44. Nel Geurts-Houwen

2.       Jan Verheijen                                  15. Mart Arts                                    28. Ton Lemmen-Arts                                   45. Mevr. Leupers

3.       Leo Kellenaers                                 16. Wim Verstraaten                     29. An Lemmen-Arts                                     46. Kitty Koster

4.       Toon Heldens                                  17. Mevr. Verboeket                    30. Bertha Hermans                                      47. Ton Koster

5.       Ger vn Rens (Cz)                             18. Annie Keijsers                           31. Cor Lenssen                                                              48. Jac Geurts

6.       Jeu Janssen                                      19. Wies Verstraaten                    32. Mien vn Rens                                            49. Gon vn Rens (Cd)

7.       Hay Arts                                             20. Nelly Arts                                    33. Bep Postel                                                  50. Leen Janssen

8.       Peter Driessen                                21. Gon Saris                                     34. Dien Geurts                                                               51. Jac Leupers ( voorzitter )

9.       Ger vn Rens (Lz)                             22. Hannie Leupers                        35. Stien Smits                                                 52. Jan Verberne (dirigent )

10.   Chris Janssen                                   23. Gon vn Rens (Ld)                     36. Hennie Smits                                             53. Jan Keijsers

11.   Lambert Geurtjens                        24. Jac Huijs                                       37. Maria vn Deijnen                                     54. Hay vn Helden

12.   Jan Geurts                                         25. Huub vn Rens                            38. Mien Smits-vn Rens                                               55. Riek Lenssen

13.   Ton Kellenaers                                26. Jan vn Rens                                39. Annie Janssen                                          56. Lies Kuijpers

40. Toos Buijssen                                           57. Annie Willems-v.d. Sterren

41. Mie Hermkens-vn Rens

42. Nelly Wijnands

43. Mien v.d. Sterren

                Op de foto zijn niet te zien:        Leen Koster, M. Hermans, J. Kleuskens (America), Louis Kleuskens, Huub Saris en Piet Scheres

 

Facebook

Nieuws

In memoriam Ger van Rens

 

Huldiging jubilarissen  

     

     


    Lees meer...