Huldiging jubilarissen tijdens seizoensafsluiting

Maandag 18 juli j.l. was het eindelijk weer eens tijd voor de traditionele seizoensafsluiting. Vanwege Corona was dit niet meer of slechts in beperkte vorm, gebeurd. Deze keer moest er vanwege de aanstaande verbouwing van zaal Debije, worden uitgeweken naar de alternatieve locatie op het voormalig PETC+ terrein. Het was voor de organisatie nog een hele klus om voldoende schaduwplekken te creëren op en rond het provisorische terras, want behoeft aan schaduw was er met die tropische temperaturen van meer dan 30 graden.

Tijdens deze avond werden 9 jubilarissen letterlijk in het zonnetje gezet: Netty Vingerhoets en Jan Beelen werden gehuldigd omdat zij al ruim 50 jaar bij Egelsheim zingen. Erna Joosten, Lean Kleuskens, Gert Peeters, Ineke Wijnen, Jacqueline Saris, Ingrid Lenssen en Mirjam Hesen werden gehuldigd omdat zij al ruim 25 jaar bij Happy Sound zingen of zongen.

Verder was er aandacht voor de woelige tijd die de vereniging afgelopen jaren heeft moeten doorstaan, de coronatijd maar ook het feit dat beide koren opzoek moesten naar een nieuwe dirigent, wat geen makkelijke opgave bleek. Gelukkig lijkt op de valreep voor de vakantie het allemaal weer goed te komen: Egelsheim is nu al een aantal repetities aan de slag met Marcel Engelen en Happy Sound gaat na de vakantie repeteren onder leiding van Eric Roefs.

Na dit officiële gedeelte moest er natuurlijk nog gezongen worden. Met Ludmila Seroo-Ferroni aan de piano begon Egelsheim olv van Marcel Engelen met een 4-tal sfeervolle nummers waarna Happy Sound aansloot om gezamenlijk het prachtige Hallelujah van Leonard Cohen te zingen. Happy Sound vervolgde dit mini concert met ook nog 4 nummers deze keer olv  “huispianiste” Ludmila. Voor haar was nog een speciaal woord van dank omdat zij de laatste weken de repetities heeft geleid en Happy Sound weer met plezier heeft laten zingen.

Na dit alles was het tijd voor een ouderwets gezellige avond in een heerlijk zomerse sfeer.

We hebben nu vakantie t/m 4 september, op 5 september starten de repetities weer.

Fijne vakantie!