Ontstaan

Om het voortbestaan van het koor veilig te stellen werd in het najaar van 1995 een grote actie gestart om jonge leden in de leeftijd van 18 tot 40 jaar te werven. Omdat wel duidelijk was dat deze leeftijdsgroep zich niet zo aangesproken voelde door het repertoire van Egelsheim, werd binnen de vereniging een nieuw koor opgericht, de Vocal Group Happy Sound. In 1996 ging dit koor van start. De bedoeling was eerst dat de leden bij het bereiken van de 45-jarige leeftijd door zouden stromen naar Egelsheim. Die gedachte is inmiddels losgelaten. Happy Sound telt nu 41 leden in de leeftijd van 30 tot ca. 64 jaar. De leden komen uit: Hegelsom, Horst, Sevenum, Melderslo, Kronenberg en Lottum.

Highlights Happy Sound

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Vocal Group Happy Sound werd in oktober 2006 met groot succes het muziekspektakel “Feel the Music” georganiseerd. Songs uit de 70er en 80er jaren werden ten gehore gebracht. Met als klapstukken “I don’t know how to love Him” uit de musical Jesus Christ Superstar en “Bohemian Rhapsody” van Queen.

In oktober 2008 werd dit nog eens dunnetjes overgedaan en presenteerde Happy Sound Feel the Music II.

Het concert ‘Kerst vur oow en meej’ werd in 2009 in de kerk in Hegelsom uitgevoerd. Een heel gevarieerd programma in samenwerking met Egelsheim, kinderkoor de Notenkrakers, enkele leden van toneelvereniging Poespas en de muziekvereniging St-Hubertus.

In 2010 heeft Happy Sound een eigen CD opgenomen in de wedstrijd om de Koor CD Award georganiseerd door het VNK-Limburg.

Happy Sound 15 jaar

In oktober 2011 bestond Happy Sound 15 jaar. Kosten noch moeite zijn gespaard om twee prachtige concerten, genaamd “Allure” in het Gasthoes te verzorgen.

In twee blokken werd het publiek verrast met een gevarieerde mix van liedjes Uitstekende geluidskwaliteit, een sfeervolle belichting en prachtige muziek zorgen voor een prachtig totaalplaatje.

Het muzikale programma zag er als volgt uit:

Voor de pauze: Also sprach Zarathustra, Ameno, Paul Simon Medley, Everything, Flashdance… What a feeling (met dansers), Banger Hart, I Know Him So Well (door Sandra en Jacqueline Huijs), Circle of Life (met mooie lichtjes), Garden Party (combo), Hallelujah. Samen met Egelsheim werd het magistrale Conquest of  Paradise ten gehore gebracht.

Na de pauze: Do You Know Where We´re Going To, Swinging On a Star (met schommelmeisje), Save the Last Dance for Me (met danspaar), Rhythm of Life, Puppet on a String (met echte marionetten), To Make You Feel My Love (solo Erna Joosten), Sorry (solo Ger Smits), Fields of Gold en als afsluiting Bohemian Rhapsody. Twee grandioze avonden die een bekroning waren op anderhalf jaar hard werken. Door het bundelen van creatieve en organisatorische talenten in diverse commissies kon dit prachtige spektakel ontstaan.

Happy Sound treedt ook bij andere koren op (gastoptredens, uitwisseling) De afgelopen jaren werden gastoptredens verzorgt in Leende, Oploo, Beesel, Guttecoven, Baarlo, Beringe, Liessel, Sevenum, Mierlo-Hout en Oirsbeek.

In 2017 bestond Egelsheim 50 jaar. Het jubileum werd groots gevierd. In de Merthal in Horst werd samen met Happy Sound een wervelende show “ A night like this” uitgevoerd. Een mooie samenwerking met onder andere een combo, dansers en een blazersgroep samengesteld uit muzikanten van muziekvereniging St. Hubertus uit Hegelsom.

In november 2019 heeft Happy Sound deelgenomen aan het indrukwekkende  concert “The cross in our confidence”  in samenwerking met muziekvereniging Cecilia in America met medewerking van soliste Marion Steeghs en toneelgroep de Vrije Spelers. Het concert stond in het teken van de bevrijding van America 75 jaar.

In 2021 bestaat Happy Sound 25 jaar. De voorbereidingen zijn in volle gang. De intentie is het jubileum te vieren met een magnifieke show in het vernieuwde Gasthoes in Horst. Dit staat in het voorjaar van 2022 gepland.

Repertoire

Happy Sound zingt vier- of vijfstemmig. Het repertoire bestaat uit film-, musical- en popmuziek, zowel ballads als swingende nummers. Er is ´n muziekcommissie actief die in overleg met de dirigent nieuwe muziekstukken aandraagt.

Kom je ook zingen bij Happy Sound?

Happy Sound heeft momenteel plaats voor nieuwe leden in alle stemsoorten. Heb je interesse? Ben je niet ouder dan 59 jaar, neem dan contact op met Henriette van Roij of via secretaris@egelsheim.nl. Het is mogelijk om gedurende drie maanden vrijblijvend mee te doen met de repetitie op dinsdagavond. Onze oefenlocatie is zaal Debije in Hegelsom maar nu, met de coronabeperkingen, wordt online via Zoom gerepeteerd tussen 19.30 uur en 21:45 uur.

Lid worden