Lid worden?

Wilt u lid worden van Gemengde Zangvereniging Egelsheim, hetzij van “Egelsheim” of van “Happy Sound”, of wilt u meer weten, neemt dan gerust contact op met een van de bestuursleden, loop gewoon bij ons binnen of vul het inschrijfformulier in. Het formulier vindt u hier.

Eerst op proef

De eerste 3 maanden neemt u gewoon op proef en geheel vrijblijvend deel aan de repetities. U bent de vereniging daarvoor niets verschuldigd. In die tijd ervaart u zelf of u het zingen in een van de twee koren leuk vindt. Wij bekijken intussen of u in ons koor past. Onze dirigent neemt in deze 3 maanden een stemtest af. Dit gebeurt overigens i.s.m. een bestuurslid.

De contributie

Na die drie maanden bekijken we samen of u blijft of niet. Blijft u, dan gaat op dat moment ook uw contributie in. Die wordt vastgesteld door de algemene ledenvergadering en bedraagt momenteel voor beide koren € 140,00 per jaar. De contributie wordt geheven naar rato van het aantal maanden dat u in een jaar lid bent van onze vereniging.

Concertkleding

Egelsheim draagt tijdens concerten en uitvoeringen concertkleding. Voor de heren is dat een zwart kostuum met wit overhemd en het befaamde “nondejuke”, een vlinderdasje. Dat dasje krijgt u van ons; het kostuum en overhemd moet zelf aanschaffen. De dames dragen zwart als basiskleur.

Happy Sound kent geen concertkleding, maar draagt tijdens concerten wel overwegend zwarte kleding.

Instuderen van muziekstukken:

Egelsheim zingt voornamelijk van partituren,
Happy Sound zingt hun muziekstukken voornamelijk uit het hoofd