Zingen, je wordt er Happy van.

Ben je er ook bij? Op zaterdag 6 mei wordt een stukje Hegelsom belicht waar je bij moet zijn. We halen de verhalen naar boven van Hegelsomse mensen uit de oorlogsjaren. Sommigen moesten in dienst, anderen werden opgehaald en weer anderen lieten het leven of waren hier in Hegelsom vol onzekerheden en angsten. Opluchting en diep verdriet kwamen naast elkaar voor.
Bij al deze gevoelens is er muziek en zang die helpt. Helpt om troost te vinden. Helpt om verlies te gedenken. Helpt om moed te eren. Al deze aspecten komen op 6 mei voorbij.
Hegelsom werd in november 1944 bevrijd. En ook dan is er muziek om feest te vieren. En ook dat komt aan bod in het Hegelsoms verhaal. Muziek verbroedert!  Dat feest van de bevrijding vieren we in Nederland elk jaar opnieuw met bevrijdingsfestivals vol muziek.

De titel van dit bericht klinkt misschien een beetje vreemd als we het hebben over troost en verdriet. Maar ondanks dat wordt je er als zanger happy van. Happy omdat je op een mooie manier een boodschap kunt overbrengen, Happy omdat je ziet dat het publiek er voldoening van heeft. Happy omdat je dit samen met een leuke groep mensen ten tonele kunt brengen.

Na ons Hegelsomse verhaal op 6 mei gaan Egelsheim en Happy Sound natuurlijk verder met al deze aspecten die het mooi maken om samen met muziek bezig te zijn.  Zit er in jou ook iets, wat zegt: ja dat zou ik ook best willen doen? Het is na 6 mei een uitstekend moment om aan te sluiten bij ons. We beginnen weer met nieuwe songs. De repetities zijn op maandagavond in zaal Debije (voorlopig nog op het PTC-terrein): Egelsheim repeteert van 18.00-19.45 uur en Happy Sound van 20.00-22.00 uur.
Kom eens kijken of het iets voor jou is. We zien je graag komen. Wil je graag van tevoren nog wat meer weten, kijk dan op onze website www.egelsheim.nl of neem even contact op met Stef Dekker (077 3988602).

Bevrijdingsconcert: ‘Het Hegelsomse verhaal’

Zaterdag 6 mei 2023, aanvang: 14.30 uur en 19:30 uur

Sint-Hubertuskerk Hegelsom

Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via www.hubertushegelsom.nl.